Оранжев код за обилни валежи за 4 области

Оранжев код за обилни валежи от дъжд е обявен днес за 4 области, сред които и Смолянска. Жълт код е в сила за 8 области, включително Пловдив и Пазарджик.
Още днес валежите в планините ще бъдат от сняг. Съветвам всички, преди да тръгнат на поход в планината, да проверят какво ще е времето, дори да се обадят на дежурния синоптик е най-добрия вариант. Това обясни в “Денят започва” по БНТ синоптикът Красимир Стоев.

Днес страната ни попада в преноса на обширен циклон, който ще премине в приземния слой и ще има значителни валежи. Времето обаче остава топло с температури между 8 и 13 градуса.

Има предупреждение за значителни количества валежи, като на места дори се очаква да надхвърлят 60 литра на квадратен метър.

В края на седмицата се очаква по-съществено застудяване със снеговалежи, допълни Стоев. Температурите ще са между 9 и 14 градуса, понижение се очаква след петък и през почивните дни.

Между 11 и 20 януари ще нахлуе по-студен въздух от Русия, очакват се още валежи от сняг с обичайни за месеца по-ниски температури.

През третото десетдневие на януари времето остава динамично, отново има вероятност за валежи от сняг.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *