Заев: Продължаваме с решаване на въпроса с България

Няма да има предсрочни избори и неоправдано искане на оставката на правителството. Няма нужда или логика за оставки. Подобно действие би било предателство за всички, подкрепили европейския дневен ред на страната. Правителството е стабилно, подкрепено от стабилно мнозинство в парламента, заяви премиерът Зоран Заев в интервю за МИА, цитирана от БГНЕС.

Казаното беше в отговор на въпроса дали ще има предсрочни парламентарни избори, които се искат от опозицията след българското вето. Заев каза, че процесът на европеизация е започнал, както и прилагането на програмата за реформи до окончателното членство в ЕС.

Той добави, че това е стратегическа цел на правителството, одобрена от мнозинството граждани на последните избори: “Доверието на мнозинството от гражданите, което те дадоха на политиките на това правителство, се дължи на решителното намерение за разрешаване на всички въпроси, включително и на този с България. Нека Мицкоски погледне в собствения си двор, нека помисли и нека си отговори – кой е този, който е нормално и логично да подаде оставка след толкова много изборни поражения”, каза Заев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *