Джонсън: Може да въведем по-строги мерки срещу COVID-19

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че е възможно въвеждането на по-строги мерки срещу бързото разпространение на коронавируса в Англия, дължащо се отчасти на появата на нова разновидност на вируса.

Обединеното кралство е една от европейските страни, които са засегнати най-тежко от пандемията. Смъртните случаи там са 74 570. През последните 24 часа в Обединеното кралство бяха регистрирани 57 725 нови случая на заразяване с коронавирус.

Британският премиер Джонсън заяви пред Би Би Си, че през следващите седмици е възможно въвеждането на нови мерки срещу разпространението на вируса. Една от обмисляните мерки е отмяната на планираното отваряне училищата в Лондон и в райони, намиращи се в съседство с британската столица.

Макар Джонсън да изтъкна, че образованието на британските деца е приоритет, той подчерта необходимостта от това да се вземе предвид опасността от новия щам на коронавируса.

Всяка от четирите съставни части на Обединеното кралство взима самостоятелно решенията във връзка с ограничителните мерки. Борис Джонсън определя политиката за Англия, а решенията за Шотландия, Уелс и Северна Ирландия се взимат от техните собствени правителства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *