Денят ще е слънчев с разкъсана облачност почти над цялата страна

Във вторник денят ще е слънчев с разкъсана облачност почти над цялата страна. По-мрачно ще остане над Северозападна България, където ще превали слабо. На места по поречието на Дунав ще е мъгливо и по-студено. Температурите в топлата част на денонощието ще бъдат между 13 и 18 градуса, в районите на северозапад – по-ниски. Ветровито с по-силни пориви ще бъде по северните планинки склонове.

В планините днес облачността ще е по-значителна до обяд, но ще се разкъсва в хода на деня. Вятърът ще е силен, на моменти дори бурен. Температурите ще варират от 1 до 7 градуса. За вторник е в сила жълт код за силен вятър в почти цялата страна.

В сряда не се очаква промяна във времето. Сутринта ще е мъглива в някои ниски райони около река Дунав. Облачността през деня ще е динамична, но слаби превалявания са възможни в планинските райони на Южна България. Вятърът ще остане осезаем в цялата страна и по-силен – в планините. Температурите ще се запазят в пролетния диапазон.

В последния ден на годината времето ще се промени. Вятърът в четвъртък ще отслабва, но от югозапад на североизток ще превали дъжд. В планинските масиви на Югозападна България валежите ще са от сняг. Температурите в топлата част на деня ще са между 10 и 15 градуса. В първите часове на Новата година вятърът ще утихне.

В петък ще е слънчево, но температурите навсякъде ще са с 2-3 градуса по-ниски.

Повече слънчеви часове ще има в събота. Сутринта обаче ще е мъглива в ниските райони на страната – по западното поречие на Дунав и в почти цялата Горнотракийска низина. Термометрите следобед ще показват между 5 и 10 градуса.

В неделя и понеделник се очертават валежи, предимно от дъжд в равнините и сняг – в планините на югозапад.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *