330 шофьорски книжки отнети по празниците

За четирите почивни дни около Коледа са регистрирани 230 пътни инцидента, съобщи пред журналисти Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”. Инцидентите на пътя са по-малко от миналата година по същото време, когато са били регистрирани 272, уточни той.

По празниците са съставени над 1400 акта, отнети са 330 свидетелства за управление, установени са 123 случая на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. На Бъдни вечер в Пловдив е засечен водач, шофирал със 189 км/ч, и друг със 171 км/ч. На Коледа е задържан шофьор с 3.15 на 1000 алкохол в кръвта.

Спокоен е трафикът по главните пътни артерии на страната, към момента не се забелязва струпване на автомобили, заяви Близнаков. Пътните полицаи следят за нормалното протичане на движението по пътищата. В дните с очакван интензивен трафик отново ще има засилено полицейско присъствие по пътищата.

От “Пътна полиция” призовават гражданите да подават сигнали на телефон 112 за неспазване на правилата за движение, неадекватно и опасно шофиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *