Без Федерер в Откритото първенство на Австралия

Роджър Федерер няма да играе в Откритото първенство на Австралия по тенис от 8 февруари, информира неговият агент Тони Годсик в интервю пред агенция Associated Press. Швейцарецът е взел решение да продължи възстановяването си и ще излезе отново на корта в официални мачове едва след турнирите в Австралия.

„Роджър реши да не играе в Мебърн – заяви Годсик. – Той направи сериозен прогрес в последните месеци със своето коляно и физическото си състояние. Но след разговори с екипа си прецени, че най-добре за него в дългосрочен план да се завърне към мачове след първенството на Австралия. Следващата седмица ще говорим за турнири, които започват в края на февруари и тогава ще почнем да съставяме график за годината.”

Преди броени дни турнирният директор на Откритото първенство на Австралия – Крейг Тайли обяви, че има потвърждение от Федерер, че той ще пътува за Мелбърн и на място ще прецени, дали да участва в турнира. Появиха се и информации, че швейцарецът ще използва отборния турнир ATP Cup за проверка на състоянието, но изглежда решението в крайна сметка е друго.

Швейцарецът е в момента в Дубай, където се готви за новия сезон. През 2020 г. той игра само в Мелбърн, като отстъпи на Новак Джокович в полуфиналите. След това Федерер информира, че е претърпял операция на дясното коляно. Впоследствие се подложи и на втора операция на същото коляно и не се завръща в игра през сезона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *