Фандъкова: Няма да допуснем строителство в парковете

В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление те са реституирани, връщани безобразно в годините назад. Това, което ние успяваме е да държим здраво, за да не се допусне каквото и да било строителство там.

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която коментира проблемът с частните терени в парка, предаде БГНЕС. „В същото време законът ни задължава да изкупуваме такива обекти, което за мен е безобразна бомба заложена преди години.

От една страна се връщат имоти на частници, интересно е и да се видят кои са те, и от друга страна, след това да им дадем пари, за да си защитим парка. Тези пари не са никак малко”, заяви Фандъкова. Пред БГНЕС тя обяви, че е поискала работна група, сформирана от общински съветници от различни политически сили, да работят по въпроса по какъв начин ще се купуват и отчуждават частни терени, за да не се допуска строителство, защото наведнъж не може да бъдат изкупени всички проблемни терени.

Според кмета интересен е и начинът, по който различните политически сили лобират откъде да се започне. И въпреки това: „Не може да допуснем каквото и да било строителство в парковете, не само в Южния парк”, отсече тя и подчерта, че изкупуването на такива терени струва сериозни средства на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *