Намаляват пациентите с коронавирус, настанени в болници

“Мерките, които наложихме, дават резултат”. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на седмичния брифинг на властите за развитието на пандемията у нас.

“Ставаме все по-силни и информирани. Човечеството се изправя победоносно в битката срещу коронавируса. Ваксините идват. С тях ще преодолеем може би най-тъмните страници в нашата история. Болестта отстъпва пред усилията на всички, които се борят с нея”, коментира още министърът.

По думите му се отчита положителна тенденция, в следствие на наложения частичен локдаун. “Забелязва се намаляване на пациентите с коронавирус, настанени в болници”, посочи той. Данните показват, че за изминалата седмица излекуваните са над 16 хиляди души.

Ангелов обаче беше категоричен: “Не се радвам и не искам българските граждани да са излекувани, а да бъдат здрави. Искаме повече български граждани да достигнат здрави до ваксината”.

„Бавно и колебливо, но се движим надолу по кривата на заболеваемостта. Страната ни вече е на 17-о място в ЕС и на четвърто – на Балканите”, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той каза още, че по смъртност България е на трето място по смъртност в Европейския съюз и на първо – на Балканския полуостров.

С най-ниска заболеваемост към момента е област Кърджали, а с най-висока – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *