Пияна шофьорка на “Порше Кайен” уби друг водач

Пияна шофьорка уби с поршето си друг водач в София, съобщиха от прокуратурата. По искане на Софийска градска прокуратура съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо обвиняемата 40-годишната Р.Б. за извършено от нея престъпление.

Жената е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 17.12.2020 г. около 22.50 часа в София при управление на лек автомобил, марка „Порше”, модел „Кайен Турбо С”, движейки се по ул.”Бойчо Бойчев” в посока от бул.”Президент Линкълн” към ул.„Суходолска”, в района на №83, нарушила правилата за движение, като при платното за движение с две пътни ленти навлязла в лентата за насрещно движение без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил и предизвикала катастрофа с насрещно движещия се лек автомобил, марка „Фолксваген”, модел „Поло.

В резултат на това тя по непредпазливост е причинила смъртта на водача на фолксвагена, както и средна телесна повреда на пътника в него. Шофьорката е извършила престъплението в пияно състояние. Разследването по досъдебното производство продължава. Това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани.

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *