Bugatti La Voiture Noire (Черна кола от френски) стана най-скъпата коледна украса на света

Френският производител Bugatti реши да отбележи предстоящите празници, независимо от сложната ситуация с коронавируса, заради която бяха отменени повечето събития. За да създаде празнична атмосфера, компанията се зае с направата на коледна украса. Според французите, най-доброто украшение в нея е хиперколата La Voiture Noire, чиято стойност превишава 13 млн. долара. Автомобилът е поставен в стъклен контейнер в съседство с голяма елха, като изглежда доста ефектно и преминаващите хора могат да се полюбуват на безупречните линии на машината.
В случая компанията е направила подарък на френския град Молсайм, където се намира щаб-квартирата на Bugatti. Тук всяка година се провежда традиционна коледна изложба, но заради коронавируса тя беше отменена. Затова и компанията реши да предложи на жителите много интересна алтернатива.
Излизането на уникалния La Voiture Noire е посветен на 110-годишнината на компанията, като едновременно с това се отдава почит и на легендарния модел Type 57 SC Atlantic, принадлежал на Жан Бугати. Каросерията на хиперколата е от въглеродни нишки, като всичко е правено на ръка. А под капака е поставен фирменият W16 с обем 8,0 литра и мощност 1500 к.с.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *