Къщи за гости крият студенти за 8 декември. Започват масови проверки

Масово се анулират резервации за студентския празник на 8 декември, но някои къщи за гости са намерили начини да заобикалят ограниченията за събиране на до 15 души на частни тържества, съобщи Нова тв.

Заради пандемията големите хотели почти няма да могат да посрещат гости, които пък се изместват към малки хотели и къщи за гости, където правилата се спазват по трудно, казват туроператори.
Репортер на телевизията се обажда като гост на около 10 къщи, като казва, че компанията е за 22-ма души. В някои къщи все пак са предпазливи и отклоняват предложението. В една от къщите обаче женски глас обяснява, че проверки няма да има, но ако все пак има, 7 души от компанията трябва незабелязано да се изнижат и после да се върнат.

В крайна сметка за компанията от 22 души успяват да се резервират 5 от 10 от прозвънените обекти. Собствениците на две къщи са колебливи, а само от една идва категоричен отказ.
Резервациите намаляват и за Нова година, затова някои от хотелите затварят заради неяснотата. По-малките хотели и къщите за гости обаче засега са резервирани, но все още не е ясна съдбата и на тези резервации. Всичко зависи до голяма степен и от това дали на заведенията ще е позволено да работят, казват собственици.

Министърът на туризма остана възмутена от къщи за гости, които смятат за заобиколят разпоредбите за студентския празник. Тя се включи в ефира на Нова телевизия след репортажа.
Николова ще сезира РЗИ, МВР и КЗП. Започват масови проверки за това дали на осми декември се спазват рестриктивните мерки.

Никой по никакъв повод не може да нарушава тези правила, категорична бе тя. Ще се затварят обектите нарушители до края на сезона. Ще бъда безкомпромисна към нарушителите, увери министър Николова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *