Радина Росенова: между Короната и изкуството

Радина Росенова е горда потомка на Бенковски и освен художник е и професионален модел. Родена в Разград, израснала в Пазарджик и  над 10 години живее в Кипър. Завършва Изобразително изкуство в България, Университетът “Гринуич” с филиал в Кипър. Говори 4 езика и не спира да твори и да се развива. В момента учи Графичен дизайн.
Кариерата й на модел, започва 2010г. в Кипър, след като завършва DIVA models /школа за професионални модели /.
Елитната авиокомпания ЕMIRATES – Дубай, провежда кастинг за стюардеси. Радина е една от малцината избрани. Въпреки еуфорията  Радина избра да рисува и не след дълго, започва със самостоятелните си изложби.
През 2019г. в най – големия Музей на Кипър /THALASSA / тя прави изложба с над 50 платна, открита от Министъра на регионалното развитие. Получава награда – статуетка, символ на Кипър за особен принос за “Културата и изкуството” на острова.
През същата 2019 година, става носителка на титлите : Miss Talent EU Continental! Miss Catwalk Cyprus, Miss Mega sun Bulgaria, Финалистка на Miss Global International!
На въпроса “Как съчетава двете неща?”, тя има много простичка теория, а именно :
”Нещата се допълват. Когато рисувам, представям себе си и моят талант. Когато съм на модния подиум, представям таланта на дизайнери, гримьори и коафьори…”
Радина се представя по невероятен начин в “Шоуто на Слави”, където участва в продължение на два месеца, а не след дълго се сдобива и с Корона  на “Мис Велинград”.
От 08.10.2020 в Дубай се провежда Световното изложение на художниците. Участват 150 художника от 40 държави. За първи път бе одобрен да участва и художник от България – Радина!
Нейната картина ” Българска магия”, бе избрана за една от десетте най – добри творби на Изложението.
Не закъсняват и поканите от престижни Художествени галерии в Монако и Ню Йорк, където тя ще изложи творбите си. Радина рисува както с молив, така и с масло, акрил и е много горда с новата си 3D космическа техника.
Преди да замине за Монако, нейни картини ще бъдат изложени от 20.11 – 18.12.2020 в един от най – престижните хотели в България – “АРТЕ” Велинград.
Бояна Бояджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *