Гърция с вечерен час, обсъждат затваряне на училищата

Властите в Гърция въвеждат вечерен час заради увеличаващите се случаи на зараза с коронавируса – 2752 днес, от които рекордни 777 в Солун.

Правителството обсъжда да затвори и училищата.

От петък се въвежда вечерен час от 21:00 часа до 5:00 сутринта със забрана за движение. С документ от работодателя е възможно движение на хора след този час или в критичен случай – при необходимост от посещение на болница.

На извънреден брифинг заместник-министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас посочи критичната ситуация в Солун, където ежедневно се покачва броят на заразени и починали. Хоспитализират болните от Covid-19 и в частни клиники, тъй като не достигат леглата в държавните болници, предаде кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Правителството разпореди всички компании – държавни и частни, да влязат в режим за ангажираност само на необходимия минимум работещи. Забранява се лов и риболов до второ нареждане.

Собствениците на телевизионни канали се приканват да намалят броя на водещите на предаванията, както и да ограничат броя на гостите в студиото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *