Байдън води с 11 пункта на Тръмп?

Три седмици преди президентските избори в САЩ кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън води с 11 пункта пред действащия президент Доналд Тръмп, показа ново национално проучване, проведено от NBC News и “Уолстрийт джърнъл”.

Бившият вицепрезидент Байдън има подкрепата на 53% от регистрираните гласоподаватели, участвали в това проучване, докато 42% заявяват, че Тръмп е техния предпочитан кандидат.

Проучването е проведено след завръщането на държавния глава на САЩ в Белия дом след негова хоспитализация за лечение от коронавирус и показва, че преднината на Байдън се е свила с 3 процентни пункта в сравнение с предходното аналогично проучване, което беше проведено непосредствено след първия дебат между двамата кандидати за президент.

В същото проучване обаче се отчита, че републиканците имат преднина от 46% спрямо 33% за демократите, когато става въпрос за икономика на САЩ – въпрос номер едно при решението за повечето анкетирани как да се гласува за президент на предстоящия в началото на ноември вот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *