Рекорден брой на сватбите днес в Пловдив

Причината е огледалната дата – 10 октомври, която се оказва една от най-желаните за бракосъчетание. Бъдещите семейства са избрали и знакови пловдивски места за своята церемония. 25 са младоженците, готови да се обрекат на любов и вярност на 10.10.2020 година. Една от двойките е избрала да се венчае на Римския стадион. Други са предпочели уюта на къща „Хиндлиян” за своя паметен момент.

От Радостни обреди са взели всички необходими мерки празникът да премине безопасно според изискванията на здравите власти заради коронавируса. Чудомира Пинджева, директор на общинско предприятие „Радостни обреди”: В централен дом 10 двойки ще си кажат “да”, на всеки половин час ще имаме двойка, която ще сключи брак.

В другата ни зала – “Тракия”, 9 двойки ще сключат брак и 6 изнесени ритуала имаме на 10 октомври. В този момент, когато ритуалите се правят с маски, на младоженците, техните гости, имаме много креативни булки, които пришиват дантели, цветя на маските, така празникът да не е помрачен.

За улеснение на влюбените двойки Община Пловдив разполага с електронна система за записване, която младоженците предпочитат да използват поради ситуацията в страната. Заради повторяемост на цифрите бум на сватби в Пловдив имаше на 20 и 22 февруари, когато 32 двойки сключиха брак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *