Пиронкова отпадна в третия кръг на “Ролан Гарос”

Цветана Пиронкова отпадна в третия кръг на “Ролан Гарос”, след като загуби от Барбора Крейчикова със 7:5, 4:6, 3:6. Срещата се игра при доста тежки метеорологични условия, а българката не остъпваше на съперничката си до средата на втория сет, след което съперничката ѝ наложи волята си.

Пиронкова започна сравнително уверено, вземайки първи си гейм на 30, за да бъде открит резултата. Чехкинята бързо отговори с идентичен като цифрово съотношение гейм.

Двете продължиха в същото равностойно темпо, печелейки си подаванията относително лесно до гейм номер 5. Тогава българката допусна някои неточности и даде няколко възможности за пробив, като Крейчикова се възползва от третата, за да направи резултата 3:2 в своя полза с пробив.

Радостта на Крейчикова обаче не продължи дълго, след като Пиронкова вдигна оборотите и спечели сервис гейма на съперничката си на 15, за да изравни. В следващия гейм пловдивчанаката не допусна изненади и излезе напред след свое подаване – 4:3.

Двете продължиха в равностойния ритъм, разменяйки си успешно взети сервис геймове, за да се стигне до равенство 5:5 в края на първата част. Проблемите за нашата представителка дойдоха в 11-тия гейм. Крейчикова достигна до 2 точки за пробив, но нашата тенисистка показа характер и отрази опасността и в крайна сметка принуди чехкинята да сервира за оставането си в сета.

Дванадесетият гейм обаче се оказа изпълнен с драма и напрегнати моменти. Чехкинята не беше уверене в сервиса си, допускайки цели три сетбола на сметката на Пиронкова. След като Крейчикова спаси първите два, при третия опит Цвети не сбърка, за да затвори частта при 7:5 и да поведе с 1:0 сета.

Втората част обаче не тръгна никак добре за нашата представителка. След размяна на сервис геймове Крейчикова достигна до пробив в третия гейм и поведе с 3:1, след като затвърди постигнатия успех в подаването на българката. Стигна се и до 5:3 в полза на чешката тенисистка, а в деветия гейм Пиронкова не се предаде и съумя да намали изоставането си до 4:5. При собствен сервис Крейчикова взе подаването си и затвори сета, печелейки с 6:4, с което изравни и сетовете до 1:1.

Първият гейм на третия сет при сервис на Пиронкова стартира с 0:30, но пловдивчанката изравни, Крейчикова достигна до възможност за пробив, но Цветана изравни. При втората си възможност за пробив Крейчикова проби и поведе с 1:0. С много бърз гейм чехкинята си взе подаването на 0 и поведе набързо с 2:0. В третия гейм Цветана тръгна убедително с 30:0, стигна се до 30:30, но българката спечели и намали изоставането си до 1:2. В четвъртия гейм Цвети започна добре и поведе с 30:0, след различни обрати, Пиронкова стигна до възможност за пробив, но не сполучи, а в крайна сметка след няколко равенства Крейчикова поведе с 3:1.

Пиронкова съумя с доста бърз гейм да намали резултата до 2:3. Следващите два гейма минаха без пробиви, но Пиронкова съумя да спечели на 0 и повиши самочувствието си. В осмия гейм обаче въпреки усилията на Цветана да пробие съперничката си, не сполучи и резултатът стана 3:5. При подаването на Пиронкова в деветия гейм се стигна до 0:40, и Крейчикова имаше три мачбола. Първите два бяха спасени от българката, но при третия чехкинята спечели с 6:3, а с това да вземе и мача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *