Mercedes-Benz представи новата S-класа

След месеци на подгряващи изображения, тийзъри и папарашки снимки Mercedes-Benz официално представи новото поколение на S-класата. Това е седмото поколение на щутгартската лимузина, която носи означението S-клас от 1972 г.

Моделът следва познатата от предшествениците формула и дебютира с много нововъведения не само за марката Mercedes-Benz, но и за световното автомобилостроене. От гледна точка на сигурността това е първата кола в света с предни въздушни възглавници за пътниците на задните седалки, които допълват издуващите се колани. В предната част откриваме второто издание на инфоразвлекателната система MBUX, която наследява системата, представена през 2018 в хечбека А-класа. И двете поколения MBUX са разработени от българския R&D център на компанията Visteon Electronics.

Задвижващите системи при премиерата се състоят от бензинови и дизелови 6-цилиндрови редови мотори, както и от новата хибридна версия с възможност за зареждане S580e, която осигурява пробег изцяло на ток от 100 км – върхово постижение за плъгин хибрид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *