Кралските гвардейци масово с наркотици в кръвта

Изненадваща акция в казармата на Уелската гвардия охранители, които дежурят в Двореца на Кралицата, показа наличието на следи от кокаин и екстази в кръвта на гардовете, предаде Дейли Мейл.

Операцията с кодово име “спиране и издирване” е била проведена с участието на 30 кралски военни и цивилни полицаи, като за наркотици са били тествани над 200 гвардейци от 1-ви батальон Уелската гвардия. Специални екипи с куче, обучено да открива наркотици, са претърсили помещенията и личните вещи на охранителите, като във вещите на петима души са открити следи от екстази и кокаин. При направените кръвни проби на собствениците им наличието на наркотици било потвърдено.

Петимата прегрешили са арестувани.

Източник от казармата съобщи пред Mirror, че: „Кралицата е информирана за ситуацията и проявява загриженост към своите гвардейци“.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че 13 гвардейци, които пазят замъка Уиндзор и защитават кралицата, са били арестувани за нарушаване на карантината в страната. Те са били в група от общо 16 гвардейци, които си направили парти на открито с много алкохол, кокаин и “рейв” музика в крайбрежен парк.

Арестуваните бяха осъдени на между 14 и 28 дни затвор, които ще излежат във военния затвор Glasshouse в Колчестър. Това е първият случай на толкова много гвардейци, арестувани наведнъж, и обвинени за едно и също провинение. Четирима от тях са дали положителни проби за кокаин и след изтърпяване на наказанието си ще бъдат уволнени.

Източник от Двореца съобщи, че нито кралицата, нито принц Филип са били изложени на опасност от страна на гвардейците си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *