3 хиляди случая на коронавирус за 24 часа във Великобритания

Във Великобритания близо 3 хиляди случая на коронавирус са отчетени за последните 24 часа, което е най-високият показател за денонощие от 22 май насам.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок изрази загриженост от покачването на случаите на заразявания и то предимно сред по-млади хора, както показва статистиката. Регистрирани са и два смъртни случая, с което общият брой на починалите от Covid-19 става 41 551 души.

Ханкок отбеляза, че е “важно всеки да направи това, което се иска от него и да спазва социалната дистанция, защото няма значение на колко си години и доколко си засегнат от заболяването, което лесно може да предадеш на други”. Въпреки увеличаването на случаите мионистърът смята, че правителството е било право да отвори училищата, “заради последиците децата да не получат необходимото образование”.

Лейбъристите в опозиция заявиха, че правителството е загубило контрола над вируса и призоваха Мат Ханкок спешно да се яви в Камарата на общините да даде обяснение за растящия брой заразени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *