Атанас Михайлов – симбиоза от артистичност, спорт и упоритост

– Читателите те помнят от бой бандата „Up Down”. През какъв път премина от онова време до ден днешен?

– Леле, не се бях замислял. Май този път никога не свършва. Завърших тук в БГ – актьорско майсторство в НАТФИЗ. После аудио-визуална техника и актьорско майсторство в Калифорнийския държавен университет. После пак в БГ. 4 години в CITY TV, Канал 1, НОВА ТВ, Планетa. Участия в различни телевизионни и филмови формати – “Столичани в повече“, „Под прикритие“, „Откраднат живот“, „Кантора Митрани“, „Дъвка за балончета“ и много други. Междувременно, писане на сценарии и реклами, работа в различни рекламни агенции, организиране на концерти и фестивали и какво ли още не.

 – Възпитаник си на проф. Здравко Митков. Какво помниш от времето прекарано в НАТФИЗ?

– Всичко. Все едно беше вчера. Прекрасна подготовка с прекрасни преподаватели. Много пот и кръв отне това обучение. Но си заслужаваше.

 – С какво се занимаваш в момента? Питам те защото знам, че правиш много интересни проекти?

– От пет-шест години съм председател на българската FLYBOARD федерация. Това е един изключително атрактивен и модерен воден спорт. Пиша филмов сценарий, посветен на научната фантастика базиран на истински факти, а сега поради пандемията, се захванах и с онлайн бизнес – няма как, трябва да се оцелява. Но безспорно най-приятното ми занимание към този момент е участието ми в една нова и модерна пиеса, създадена от Дензъл Ребеловски и режисирана от Ивайло Спасов – „Духовен бульон с картофи“. От много време исках да се върна и към театъра.

 – Театърът занаят или изкуство е и защо?

– Еее, и двете, няма как. За жалост, като се замисля, е повече изкуство, защото все пак, за да ти бъде една професия занаят, би трябвало да можеш да се изхранваш от нея. Засега обаче това в България е невъзможно.

 

 – Кой твой творчески период си спомняш с голяма наслада?

– Всички. Обичам си живота, грешките и точните попадения – всичко. Само така човек се развива.

 – Каква роля в киното ти се играе?

– Аз съм актьор. Това е моята професия. Нямам претенции за роля, важното е да се играе. Но определено някаква супер екшън роля би ми допаднала. И то много. Или някакъв много тежък образ на луд или болен, така че наистина да разкрия таланта си.

 – Сънуваш ли ролите си?

– Хахаха, вероятно, но знам ли??? Рядко си спомням какво сънувам, за жалост.

 

  – Кои от филмите с твое участие харесваш най-много?

Харесвам си всички образи, но ролята на Борис в  „Кантора Митрани“ много си я обичам. Адвокат, следовател, човек – всичко в едно.

  – Какви книги четеш?

– Последните години наблягам на научна литература. Обичам да научавам нови неща.

– Къде емоцията е по-силна – на снимачната площадка или на театралната сцена?

– Е, стига де! Кое обичаш повече – зеленчуците или плодовете? Нуждая се и от двете!

 – Минус или плюс е да си популярен?

– Винаги е плюс, но с едно условие – бъди човек и помни, че по нищо не превъзхождаш останалите.

– Кое беше последното нещо, което те изкара извън равновесие?

– Няма такова нещо. Често, докато шофирам, ругая в колата разни „шофьори“, но така се разтоварвам, а не се напрягам. Трудно мога да бъда провокиран.

 – От какво те е страх?

– Загубата на близък човек. Всичко друго е преодолимо.

 

 – Какво предпочиташ – бляскава кариера в киното и театъра или да бъдеш щастлив в личен план?

– Щастието в личен план не е ли и обичаната професия!? J Но разбрах въпроса, де. J От стотици години хората – и богати, и бедни мечтаят и копнеят за лично семейното щастие. Кой съм аз, за да им противореча!?

 – Има ли моменти, в които смяташ, че няма да се справиш в дадена житейска ситуация?

– Никога. Аз съм човек на действието. Обичам да се справям с предизвикателствата във всяко отношение. С усмивка напред, както обичам да казвам.

 – За какво мечтаеш?

– Освен за световен мир ли??? Винаги съм искал да мога да летя и да се телепортирам, да отида в космоса, да се запозная с извънземни – за такива неща. J Ооо, да! И да мога да разговарям с животните, и да дишам под вода, и мнооооого други. Май за това обичам и практикувам тооолкова много спортове: парашутизъм за летенето, гмуркане с екипировка за дишането под вода и още 1001 спорта, но като се замисля – за телепортирането още нищо не съм измислил. Има накъде да се развивам. J

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *