Вкусни рибни блюда акостираха в сръбски ресторант „Котилото“

Даци

Лятото и високите температури са вече в разгара си и ветропоказателя на ваканционното ни настроение настойчиво сочи към морето. Но тъй като много от вас избират да си останат в София, заради опасения, че вместо вкусна рибка могат да хванат на въдицата някой вирус, те могат да се насладят на прясна и вкусна риба в ресторант „Котилото“.
По традиция, градината на „Котилото“ стана домакин на специално събитие – представяне на лятното меню. Новото попълнение в него са рибни ястия от сом, както и речната риба сулка (наричана още якбалък, или „smudj“ на сръбски). Допълнение към менюто са и салатите „Магданозена разядка“, „Босилеградска“, „Зелева домашна бърканица“, към предястията – „Пържени агнешки чревца с пресен лук и яйца“, „Дробени картофки по домашно“. Основните ястия са украсени с „Жулиени от бела вешалица с масло от черен трюфел на тиган“, „Пилешко бутче по царибродски“, „Бечка пилешка шницла“.
Този сезон впечатление прави и вкусния домашен самун, поднесен със сезонни горски билки, по авторска рецепта на Даци. Към него главният готвач е добавил своята идея за изкушаващ сръбски намаз.
Даци запозна гости, приятели на Котилото и представители на медии с всяко едно от новите предложения в менюто, като не пропусна да подчертае, че въпреки букета от подправки, които добавя към ястията, най важната подправка за да бъде ястието вкусно, е щипка любов.
Потъналата в зеленина градина на сръбския ресторант посрещна и специалните гости на събитието – Цвети Разложка, собственик на формата Business and Fashion Awards и световния конкурс Lady Universe, носител на титли за красота като Mrs Globe Bulgaria 2016 и много други.
Чаровно присъствие на събитието отбеляза и бизнес дамата Катя Роуз ( Mrs Bulgaria 2011, Mrs Evropa 2012, Бизнес дама на годината 2012, Business Lady 2014!), навръх рождения си ден. Тя остана очарована от вкуса на новите ястия и не пропусна да се похвали, че не само тя, но и цялото й семейство, са чести гости на Котилото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *