СДВР: Има вероятност да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София

Съществува вероятност да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София. Това заяви на извънреден брифинг тази сутрин директорът на СДВР Георги Хаджийски. „Полагаме огромни усилия да избегнем такъв критичен момент. Надявам се на здравия разум на протестиращите и на останалите граждани”, допълни той.

Хаджийски уточни още, че протестиращите в столицата са разположили около 10 палатки. Допълни, че воденето на разговори с тях се е оказало изключително непродуктивно.

Затруднение при предвижването ще има и по бул. „Цар Освободител”, тъй като от пл. „Независимост” до Президентството има разположени палатки. „Цяла нощ сме водили разговори, защото голяма част от кръстовищата бяха блокирани. В малките часове постигнахме резултати и 4-5 възлови кръстовища в центъра на София бяха освободени от протестиращи”, заяви още директорът на СДВР.

Той призова гражданите да бъдат толерантни. Разясни, че е създадена организация столичани да достигнат до работните си места, въпреки блокадата на Орлов мост. „Опитваме се да спазваме правата и на протестиращите и на останалите граждани”, заключи Хаджийски.

Задържани на протеста снощи в София няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *