СЗО: Международни пътувания не могат да се забраняват до безкрайност

Забраните за международни пътувания не могат да се прилагат до безкрайност, a ще трябва страните да направят повече, за да намалят разпространението на коронавируса в границите си, обяви директорът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейсус.

Само при стриктно спазване на здравните мерки – от носене на маски до избягване на масови събирания – светът може да се пребори с пандемията от Covid-19, заяви на виртуална пресконференция в Женева генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Където тези мерки се спазват, случаите намаляват. Където не се прилагат, случаите нарастват, добави той и похвали Канада, Китай, Германия и Южна Корея за начина, по който контролират епидемията.

Според изпълнителния директор на програмата за извънредни ситуации доктор Майкъл Райън няма един подход, който да пасва на всички държави:

“Ще бъде почти невъзможно за отделните страни да държат границите си затворени в обозримо бъдеще. Икономиките трябва да се отворят, хората трябва да работят, търговията трябва да се възстанови“, подчерта Райън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *