Собственици на казина и игрални зали протестират против промените в Закона за хазарта

В 8 часа, собственици на казина и игрални зали от цялата страна се събраха пред Народния театър в столицата на Национален протест против промените в Закона за хазарта. Шествието им продължи към площад “Народно събрание”, където са и в момента. Протестиращите носят плакати: “Не убивайте малкия и среден бизнес” и “Всички на работа! И ние храним семейства”.

Те заявиха, че ще останат докато парламента приеме спорните текстове в промените в закона за хазарта.

“Ние сме тук заради Валери Симеонов, заради неговите измислени противозаконни действия, които прави в момента. Съсипва бизнеса! Съсипва малкия хазарт! 100% някой му е платил, за да може на пазара да останат големите играчи. Подозренията са много. Въпросът е, че аз не съм в позиция да си позволявам да ги казвам открито”, заяви протестиращ пред БНР.

Хората настояват да бъдат отменени новите текстове, които според тях, са лобистки и ще засегнат малките игрални зали. Очаква се промените в Закона за хазарта да бъдат гласувани днес в пленарна зала.

Според готвените промени за издаване на нов лиценз за казино е необходим капитал на минимална стойност 3 000 000 лева. Досега за издаване на лиценз за зала с игрални автомати са били необходими 7 500 лева. С увеличението вече ще са нужни 1 милион лева.

Според Мирослав Младенов, който е мениджър на зала за игрални автомати, целта е да бъде разчистен пазарът:

“Това е абсолютно непосилно. Един милион лева са пари, които нахвърлят многократно печалбите, които ние имаме. Това е за една игрална зала, в която вие поставяте 15 игрални автомата, искат един милион лева, за да издадат лиценз. За същата играла зала искат да поддържате 200 000 лева наличност. Всеки един в бранша, който има пет обекта по 15 игрални автомата трябва да поддържа в банката винаги налични един милион лева”.

Младенов добави, че в страната има над 960 обекта. Собственици на голяма част от тях ще пристигнат в София, за да изразят несъгласието си с готвените промени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *