Робърт Де Ниро: Носете маски

„Робърт Де Ниро иска да носиш маска. Така правят Морган Фрийман и Катрин Бигелоу”. Холивудските звезди подкрепиха кампания, призоваваща американците да покриват лицата си, за да спрат разпространението на COVID-19.

Задължителното носене на маски се политизира в САЩ, след като много американци отказаха да ги носят заради първоначалните противоречиви мнения относно тяхната ефективност.

Президентът Доналд Тръмп най-накрая се поддаде на натиска и беше забелязан да носи маска на публично място миналата седмица за първи път, дори след като служители на Белия дом бяха тествани положително за вируса.

Като част от кампанията “Mask Up America” носителката на “Оскар” Бигелоу е помогнала за създаването на осем 30-секундни телевизионни клипа, в които различни актьори призовават американците да покриват лицата си.

„Когато носиш маска, имаш моето уважение“, казва Фрийман в един от видеоклиповете.

Де Ниро, Джейми Фокс и Роузи Перес също предложиха своите гласове и лица за обществената кампания.

Кампанията стартира един от големите критици на Тръмп Андрю Куомо – губернаторът демократ на щата Ню Йорк, където над 32 000 са починали от COVID-19.

Вирусът – който най-бързо се разпространява в големи щати като Калифорния, Тексас и Флорида – е убил над 137 000 души и е заразил над 3,5 милиона в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *