Бившата жена на Джеф Безос е най-богатата дама в САЩ

Бившата съпруга на най-богатия мъж в света – изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос – Макензи, е най-богатата жена в Съединените щати. Това съобщи списание Forbes.

Заради развода си с милиардера преди една година Макензи Безос получи 4% от акциите на най-големия онлайн търговец на дребно в света.

По време на официалния развод акциите бяха на стойност около 38,3 милиарда долара. Безпрецедентния скок в цената им стана по време на пандемията от коронавирус, когато светът пазаруваше основно онлайн.

Така към днешна дата богатството на бившата съпруга на Джеф Безос се оценява на 62,3 млрд. Долара. Според Forbes тя е детронирала от първото място в списъка на най-богатите жени в САЩ дъщерята на основателя на голямата търговска верига Уолмарт Алис Уолтън, която притежава “скромните” 57,3 милиарда долара.

В момента състоянието на самия Джеф Безос възлиза на 188,2 милиарда долара. По-рано тази седмица Forbes го призна за първия човек, чието състояние надхвърли 180 милиарда долара, което е рекорд изобщо от началото на воденето на статистиката за богаташите.

Компанията на Безос е основана в САЩ през 1994 г. От продажбата на книги корпорацията постепенно премина към продажба на видеозаписи, видео игри и дребна електроника, а също така беше първата в Съединените щати, която предложи на потребителите си възможността да си платят за изтегляне на филм, но да имат възможност да го гледат по-късно без интернет връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *