Ню Йорк наложи карантина за пристигащите от 8 щата

Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът поискаха хората, пътуващи от щатите, където се увеличават случаите на вируси, да се поставят в самоизолация за 14 дни.

Губернаторът на Фил Мърфи от Ню Джърси заяви, че хората в трите щата са преминали “през ада и обратно” и не искат “още един кръг” от вирусна инфекция.

Някои южни и западни щати съобщават рекорден брой случаи.

В момента щатите с увеличаващ се брой случаи са Алабама, Арканзас, Аризона, Флорида, Северна Каролина, Южна Каролина, Тексас и Юта, заяви пред репортери губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

Университетът на Вашингтон прогнозира 180 000 смъртни случая в САЩ до октомври – или 146 000, ако 95% от американците носят маски. Досега в САЩ са регистрирани повече от 2,3 милиона случая на вируса и повече от 121 000 смъртни случая.

Здравните служители казват, че следващите седмици ще бъдат от решаващо значение за справяне с огнищата.

Хората, идващи от тези щати – включително връщащите се жители на Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът – ще бъдат помолени да останат под карантина при пристигането си за 14 дни.

Всеки, който наруши карантината, може да получи глоба от 1000 долара, която нараства до 5000 долара при второ нарушение, заяви Куомо. Той добави, че щати ще бъдат добавяни или премахвани от списъка за карантина в зависимост от броя на новите случаи на 10 000 души население или процента на положителни тестове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *