Масово тестване в Хасково след положителната проба за коронавирус на Григор Димитров

Масово тестване за коронавирус започва в Хасково след новината от вчера, че най-добрият ни тенисист Григор Димитров е дал положителен резултат за вируса. Тенисистът беше само преди няколко дни в родния си град.

Областният управител на Хасково призовава всички лица, които са били в контакт с Димитров по време на престоя му в града, да се подложат на доброволна карантина и да уведомят здравните власти.

Днес се свиква спешно и областният оперативен щаб, за да се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата.

Започна и установяването на контактите лица. Самият Димитров е в Монако, където се лекува. В Монако са и родителите му.

Турнирът „Адриа тур”, в който взе участие само преди две дни, беше отменен без да се играе финалът.

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова призова хората, които са контактували с тенисиста да останат в домовете си и при поява на симптоми на коронавируса да уведомят институциите. Тя лично не е контактувала с Димитров.

Кореспондентът на bTV Мария Георгиева е под домашна карантина. Както и други журналисти от града, тя направи интервю с тенисиста по време на престоя му в Хасково. По думите ѝ в града има паника в момента. Родители, чиито деца са се снимали с Григор Димитров, са притеснени. До кортовете, на които тренира тенисистът, има и фитнес център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *