БСП тества всички членове на Националния съвет

БСП организира тестове за коронавирус за всички членове на Националния съвет. Причината е положителният резултат на Янаки Стоилов. От партията заявиха, че Стоилов е участвал в две масови партийни мероприятия – пленум на Националния съвет на „Позитано” 20 и заседание на Градския съвет на БСП-София. Всички участници в двата форума са уведомени.

Още преди два дни лидерът на партията Корнелия Нинова e информирала писмено всички партийни членове с молбата ако почувстват симптоми, веднага да търсят помощ. Янаки Стоилов беше приет за лечение от коронавирус във Военномедицинска академия, като състоянието му е добро.

За „Хоризонт” Стоилов съобщи, че лечението му ще продължи според клиничната картина:

„Имах сравнително висока температура два дни, обща отпадналост. Реших да се проверя и се оказа положителен тестът. Ей така предложиха, нали, тук да постъпя, все пак е рисковано, защото вкъщи има други хора. Проверяват дали се образуват някакви антитела, което обикновено е някакъв критерий, че е приключил този процес, но сигурно е твърде рано още.”

Филип Попов – депутат и секретар на парламентарната група на социалистите – коментира, че предложението решенията на заседанията да се вземат на подпис е било адекватно, а създалата се ситуация го доказва:

„Ако има някакви симптоми, може би трябва да си направи тест човек, ако почувства, така си мисля. Предполагам, че във вторник на група ще стане ясно как ще процедираме.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *