117 нови случая на Covid-19 у нас

117 нови случая на заразени с Ковид-19 са установени у нас през изминалото денонощие при направени 1 360 теста. С тях общият брой на заболелите става 3 872. Това сочи справка в Единния информационен портал, според който до 0 часа днес са регистрирани с 36 потвърдени случая повече спрямо вчера.

Шестима души са починали, като с тях общият брой на жертвите на заразата у нас достига 199. В болница остават 322 души, от които 13 са в интензивно отделение. 19 са излекуваните от коронавирус през последното денонощие.

7 души са вече заразените с коронавирус от персонала на детската градина в Разлог. На всички служители и част от децата бяха взети проби, като 6 от тях са положителни. А  първият положителен резултат беше на учителка в детското заведение, което ще бъде затворено за седмица, обяви кметът на общината Красимир Герчев.

Под 14-дневна карантина е поставена една от групите на детска градина „Пролет“ в Панагюрище заради положителна проба на 4-годишно дете.

В Перник са отрицателни резултатите от вторите PCR тестове на двете учителки от детска градина „Родолюбче“. Предстои децата, които бяха поставени в 14-дневна домашна изолация да се върнат в детското заведение.

Огнище на Ковид-19 има и в общинската администрация в Благоевград. След 5 положителни проби, кметът на общината Румен Томов разпореди сградата на администрацията да бъде затворена до 24 юни.

Първи случай на заразен с коронавирус беше регистриран и в Радио Благоевград. В петък на всички служители в Радио-телевизионния център бяха направени PCR тестове, като от  изследваните до този момент проби една е положителна. Днес се очакват и останалите резултати.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *