Броят на заразените с Covid-19 в света расте

По света расте броят на заразените с коронавирус.

Южна Корея съобщи за регистрирани 48 нови случая, а Китай за 26 новозаразени. Китай съобщи днес за 26 нови случая на коронавирус, предаде ДПА. От тях 22 са в Пекин, където продължава борбата с ново огнище, тръгнало от най-големия пазар в столицата. Три от случаите са в околната на Пекин провинция Хъбей. Един случай е регистриран в югоизточната провинция Фуцзян.

Общо 227 случая на коронавирус бяха установени в столицата от 11 юни, когато бе открито огнището. Оттогава градът предприе драстични мерки за сдържане на заразата, включително масово тестване, затваряне на училища и поставяне на цели квартали под карантина.

Броят на заразените с коронавирус в Латинска Америка и Карибите надхвърли 2 млн., съобщи Франс прес. Общият брой на потвърдените инфекции в региона е 2 007 621. Половината от тези случаи са в Бразилия.

Броят на починалите сред зараза с коронавирус в Бразилия достигна 49 976, а заразените вече са 1 067 579, съобщи Министерството на здравеопазването, предаде Ройтерс. За последното денонощие в Бразилия са починали 1022 души.

В Мексико бяха регистрирани 4717 нови инфекции и 387 смъртни случая на заразени с коронавируса, съобщи здравното министерство, цитирано от Ройтерс. Така общият брой на заразените в страната е 175 202, от които 20 781 са починали.

В Аржентина бяха установени 1634 случая на коронавирус за денонощие. По данни на Министерството на здравеопазването на южноамериканската страна общият брой на заразените е достигнал 41 204, предаде ТАСС.

Потвърдена е смъртта на 12 пациенти с коронавирус за последното денонощие. Общо жертвите на пандемията в страната са 992.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи с 687 до общо 189 822, показват данни на института за инфекциозни болести Роберт Кох, предаде Ройтерс. Общият брой на смъртните случаи е 8882. Вчера те бяха с един повече.

Не се дава обяснение защо броят на починалите е намалял.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *