Нов рекорд: 132 са положителните проби с COVID-19 у нас

Нов рекорд на положителните проби за COVID-19 у нас, показват данните от Единния информационен портал. 132 са новите случаи след направени над 2100 проби.

Така заразените у нас от началото на епидемията са общо 3674. В болница са настанени 289 пациенти, 13 в интензивни отделения.

Излекуваните са с 61 повече за последните 24 часа и така преборилите вируса стават 1941 лица.

Към печалната статистика се добавят още 6 смъртни случая. Битката за живот у нас до момента изгубиха 190 души.

Няколко са огнищата на разпространение на заразата у нас:

От вчера квартал “Запад” в Перущица е под карантина заради 5 случая на COVID- 19. 20 души са поставени под карантина. Затворени са всички входове и изходи на махалата, а хората могат да излизат само при основателни причини. Зараза от коронавирус е следствие на сбирка на евангелистки пастори, проповядващи в махалите. Местният пастор е в болница в Пловдив, а друг от Варна, присъствал на лекцията почина вчера.

И кв. “Седми” в Самоков остава под карантина. Там все още не се налага поставянето на КПП-та. От министерство на здравеопазването съобщиха за БНТ, че се проучва дали има връзка между пламналата зараза в самоковския квартал и огнището в Перущица. Проверява се дали един от пасторите в Самоков е посетил евангелската сбирка в Перущица.

Три КПП-та продължават да действат и на територията на кв. “Изток” в Кюстендил. С решение на Областния кризисен щаб в болницата се въвежда пропускателен режим. В кв. ” Изток” има 18 положителни проби, 6-ма са в болница, единият в много тежко състояние.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *