Колин Пауъл: Тръмп е заплаха за демокрацията

Доналд Тръмп е заплаха за демокрацията. Това заяви генерал Колин Пауъл – първият афроамериканец, заемал постовете държавен секретар на Съединените щати и председател на комисията Съвета на началник-щабовете на американската армия.
В интервю за Си Ен Ен Пауъл се присъедини към колегите си от генералитета, които се противопоставиха на намеренията на Тръмп отпреди дни да изправи армията срещу антирасистките демонстрации:
“Ние имаме конституция. Ние трябва да следваме тази конституция. А президентът се отклони от нея. Силно съм притеснен от начина, по който той сипе обиди по всеки, който дръзне да му противоречи. Това е опасно за нашата демокрация, опасно е за нашата страна.”
Според Пауъл с поведението си Тръмп принизява авторитета на Съединените щати пред приятели и противници в чужбина:
“Моралният ни облик е демонизиран по света само като ни гледат. Гледат тези демонстрации. Виждат, че те са справедливи и не подлежат на нападки. Видяха убийството на Джордж, както президента го нарича, и чуха президентът да твърди, че Джордж го гледа от небето и благославя това, което президентът върши. Как очаквате някой да вярва на такива приказки?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *