И фитнес залите поискаха 9% ДДС

Собствениците на фитнес залите също поискаха намаляване на данъците за бизнеса им заради икономическата криза след COVID-19. Позицията им обяви пред bTV Петър Ангелов, който е председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

“Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г.”, каза Ангелов и допълни, че освен това браншът ще настоява за намаляване на ДДС.

Той уточни, че те не били “последователи”, а са връчили искането си на министъра на спорта още преди две седмици.

“Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и е много по-добре да се инвестират пари при нас, отколкото в болничната помощ – не че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да не стигнат до болнична помощ”, коментира Ангелов.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още известно време ще продължават да работят на загуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *