Revolut лансира приложение за младежите в България

Revolut, глобалната финансова платформа с над десет милиона потребители в световен мащаб, днес представи Revolut Junior за своите Premium и Metal потребители в България.

Новият продукт е специално създадено приложение за деца на възраст между 7-17 години.

 

Revolut Junior има за цел да популяризира добрите парични навици в ранна възраст в сигурна среда, където родителите могат да насърчават младите ползватели. Revolut Junior акаунт може да бъде създаден само от родител или законен настойник, който е съществуващ потребител на финтех услугата Revolut. Сметката предлага нужните инструменти за снабдяване на младите хора с финансови познания и навици, от които те ще се нуждаят, за да станат финансово независими.

 

Продуктът има три основни компонента:

  1. Ново приложение Revolut Junior, предназначено за деца, откъдето те могат да проверяват баланса си и да получават известия за трансакции
  2. Нова специално разработена секция в съществуващото приложение Revolut, позволяваща на родителите и настойниците да следят и управляват разходите на децата
  3. Специална Revolut Junior карта

 

Използвайки собствения си съществуващ акаунт Revolut, родителите ще могат да управляват паричните средства на децата си, както и собствените си такива на едно място. Това включва възможността за незабавно и директно прехвърляне на пари в сметката на детето и проследяване на налични средства във всеки момент.

 

Родителите също могат да получават нотификации, които да ги известяват относно разходите на детето им. Продуктът включва настройки за сигурност, които позволяват на родителя да контролира функционалностите на отделни карти, като например позволяване или забраняване на онлайн плащанията.

 

От Revolut също така обявиха, че планират да добавят поетапно различни функционалности към новото приложение за деца. Предвидени са функционалности, които ще дадат възможност за определяне на джобни пари, финансови задачи и цели, опции за спестявания, детайлни отчети и лимити за разходите, както и други, които ще подпомогнат развитието на финансовата грамотност у децата. Всяка функционалност е проектирана да включва както родителите, така и детето им.

 

Орелиен Гишар, отговорен за продукта Revolut Junior, каза:
„Да помогнем на децата да развият финансови умения, е приоритет за нас и ние сме радостни да лансираме този продукт в България и други страни в Европа. Разговорите за пари обикновено започват у дома и вярваме, че тези умения се придобиват малко по малко, чрез опит и с помощта на родители и настойници. Revolut Junior “расте” заедно с децата, докато те не отговарят на изискванията за стандартен акаунт 18+. Така, след като те са независими, децата ще имат финансовите умения и грамотността, за да избегнат потенциално скъпи грешки. ”

 

***

 

За Revolut

Revolut е създаден като дигитална алтернатива на големите банки през юли 2015 г. от бившите инвестиционни банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Първоначално финтехът привлича клиенти, като им позволява да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 5 милиона клиенти в Европа със своите възможности за следене на разходите, инструменти за бюджетиране, спестявания и обмен на криптовалути.

One thought on “Revolut лансира приложение за младежите в България

  1. Бих казал, че това приложение е нож с две остриета, но времето ще покаже дали съм прав. От една страна всичко може да е чудесно и да се извлекат позитиви, но от друга страна – може да се измести фокуса на приложението, макар и с наличните ограничения, с които се предлага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *