Установиени са 7 положителни проби за COVID-19 в кварталите “Факултета” и “Филиповци”

Столична регионална здравна инспекция извърши бързо тестуване и пробонабиране за ПСР, както и епидемилогичен проучване в столичните квартали „Факултета” и „Филиповци.

В хода на епидемиологичното проучване бяха направени 60бр. бързи теста, 7 от които бяха положителни на COVID-19. На същите 7 лица бе взета и проба за ПСР, като към момента те нямат клинични изяви.

СРЗИ констатирахме, че контактните лица са над 150 човека като ще бъде проследявано тяхното състояние.

Спецификата на тези райони, с оглед гъстотата на населението и фактът за късното търсене на лекарска помощ от страна на проявилите симптоми, е причина за по-бързо развиване на усложнения причинени от заболяването.

По последни данни има 6бр. починали от кварталите „Факултета” и „Филиповци”, като в болници в София има двама в по-тежко състояние в реанимация и 10 души с по-лека проява на заболяването в отделенията.

Поради това, считано от 0.00 часа на 16.04.2020г. със заповед на директора на СРЗИ се въвеждат частични ограничителни мерки на територията на квартал „Факултета”, район „Красна поляна” и квартал „Филиповци”, район „Люлин” в гр. София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *