Кайли Дженър за втори път е най-младата самоиздигнала се милиардерка

Риалити звездата Кайли Дженър, която е на 22 години, оглави класацията на сп. “Forbes” за най-младите самоиздигнали се милиардери за втора поредна година, съобщи в. “Daily Mail”.

Миналата година, когато Кайли оглави за първи път същатата класацията, изданието защити титлата й на самоиздигнала се милиардерка, въпреки че е от охолно семейство, защото не е наследила бизнеса си, а сама го е изградила. Тогава тя измести Марк Зукърбърг от Фейсбук като най-младия самоиздигнал се милиардер в историята. Той изкара първия си милиард, когато беше на 23 години през 2008 г.

През ноември миналата година Кайли Дженър продаде 51% от козметичната си компания на марката “Coty” за 600 милиона долара. С тази сделка себестойността на бизнеса и сега е 1,2 милиарда долара. Тя още притежава еднолично останалите 49%.

Кайли е най-младата и най-богатата от клана Кардашиян-Дженър. Тя пусна първата си линия с гримове през 2015 г. Дебютът й  беше с комплекти червила за 29 долара, които се изчерпваха за минути. Продуктите й се продаваха по интернет, но през 2018 г. марката сключи договор с магазините Ултра бюти, които са 1100 в САЩ. След това тя разшири асортимента с кремове и други продукти за кожата на лицето.

Кайли Дженър обяснява успеха си със силата на интернет. Тя има повече от 270 милиона последователи в социалните мрежи. Миналата година в козметичната й компания на пълен работен ден са били ангажирани само седем души и петима на непълен работен ден, пише БТА. Майка й Крис се грижи за финансите и пиара й срещу 10-процентен хонорар. Разходите й за маркетинг са нищожни, защото сама прави промоциите в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *