Седмицата започва с топли дни

Слънцето ще се задържа по-често на небето днес. Облачността ще е разкъсана, малко по-значителна в източната половина на страната.

Вятърът ще е слаб. Температурите ще са в интервала от 8 до 13 градуса.

В северозападната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина и по долината на река Струма ще е най-топло. В планините термометрите ще показват между 0 и 5 градуса. Вятърът ще е силен по високите части. Заради снеготопенето и сравнително високите температури за сезона има опасност от лавини.

Новата седмица започва с поредната аномалия тази зима – и в понеделник, и във вторник температурите в много райони в най-топлата част на денонощието ще са около и над 15 градуса. В първия ден на седмицата видимостта в сутрешните часове, особено в източната половина на страната, ще е понижена заради ниска мъгли.

В четвъртък от северозапад се очаква нахлуване на студен въздух. Над Балканите ще премине средиземноморски циклон с валежи от дъжд и сняг. На този етап моделите за прогнозиране предвиждат по-значителни валежи в западните и централните райони на Северна България и в планините на Южна. Дневните температури ще паднат наполовина.

За почивните дни обаче времето отново ще поеме пролетен курс.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *