Връчват музикалните награди „Грами“

Тази вечер ще се състои церемонията по раздаването на американските музикални награди „Грами“ в центъра „Стейпълс“ в Лос Анджелис. Водеща и тази година ще е ритъм енд блус и соул певицата Алиша Кийс.

Тази година водещите музикални отличия са определяни като фаворизиращи жените и „новобранците“ пред утвърдените звезди.

Самоуверената рапърка с пищни форми Лизо, която по образование е флейтистка, води с осем номинации за отличията в категории, включващи ърбан, ритъм ен блус и поп.

18-годишната Били Айлиш е с шест номинации за наградите „Грами“, сред които за албум, запис и песен на годината, и най-добър нов изпълнител.

Сред изпълнителите на вечерта ще са „Аеросмит“, Били Айлиш, Лизо, Ариана Гранде, „Джонас брадърс“, Камила Кабело и Деми Ловато.

Междувременно информационните агенции насочват вниманието си към скандала, разразил се след отстраняването миналата седмица на Дебора Дуган – президентката на Националната звукозаписна академия, която присъжда наградите „Грами“.

Тя твърди, че е била жертва на сексуален тормоз и нееднократно заяви, че звукозаписната академия обслужва приятелски интереси, както и че номинациите за наградите „Грами“ са „нагласени“.

В отговор от академията окачествиха твърденията на Дебора Дуган като „изопачени, фалшиви и подвеждащи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *