The Macallan е най-харесваното скоч уиски в света

Данните са от проучване на престижното издание Drinks International, проведено в 100 бара в 38 държави

За 11-та поредна година британското издание на Drinks International – една от най-реномираните и уважавани медии за напитки, представи класация на най-продаваните и най-харесваните брандове алкохолни питиета и коктейлни миксатори в света.

Методологията за изграждане на класацията е базирана на проучване сред 100-те най-изискани барa в 38 страни от всички континенти. Запитването се осъществява сред собственици, управители и бармани и представя най-продаваните алкохолни напитки в различни категории („best selling”) и най-харесваните брандове („best trending”).

Най-колекционираното уиски в света The Macallan заема челно място в класацията „Най-харесван бранд скоч уиски“, както и трета позиция в категорията „Най-продавано скоч уиски“. Това признание показва, че световната тенденция в изисканите барове е вече с фокус върху сингъл малц скоч уискито.

У нас дистрибутор на марката е Кока-Кола ХБК България, а в края на миналата година една от 600-те бутилки от най-старото уиски, пускано на пазара от шотландския бранд – The Macallan Genesis Decanter, беше продадена на търг за впечатляващата сума от 120 000 лв.

Освен най-разпознаваемите безалкохолни напитки, в България Кока-Кола ХБК дистрибутира и едни от най-качествените алкохолни брандове, сред които Jack Daniel’s, водка Finlandia, уискитата Highland Park и The Famous Grouse, най-успешният билков ликьор в света Jägermeister и много други. През тази година България ще е и един от първите пазари, в които компанията ще лансира марката кафе Costa Coffee.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share