Днес времето ще бъде тихо и спокойно

Очаква ни тих и слънчев вторник. До обяд и в ранния следобед в низините и котловините има условия за температурни инверсии с ниска облачност и мъгли.

Ще има по-гъсти мъгли – около големите водоеми и най-вече поречието на Дунав в Северна България и теченията на Марица и Тунджа в южната половина на страната.

В тези райони температурите ще се задържат по-ниски през деня. В останалата част на страната термометрите ще показват между 7 и 12 градуса.

В района на Перник и Кюстендил, където днес сурвакари ще обикалят от къща на къща и ще гонят злото времето ще е тихо с температури през деня между 6 и 9 градуса. На места по поречията на Струма, Джерман и Тополница ще бъде мъгливо в часовете преди обяд.

По данни на “Air Quality Index 12 града в страната дишат мръсен въздух рано тази сутрин. Концентрацията на фини прахови частици е особено висока в Русе, Видин, Горна Оряховица, София и Пловдив. Раздвижване на атмосферата се очаква чак в петък.

В планините – почти без вятър и топло за сезона. Температури по високото – около 2 градуса, в ниското – до 5-6. Заради положителните стойности на температурите по стръмните заснежени райони в планините има предпоставка за лавинна опасност.

В сряда и четвъртък времето ще е без особена промяна. Балканите продължават да са под влиянието на обширен антициклон. Сутрините – мъгливи в равнините, а денем – температури до 10-12 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share