Скреч Арт изложба представя Ева Тенева-Зайкоф

Първата самостоятелна изложба на Ева Тенева-Зайкоф „Скреч Арт“ от поредицата „50/50 или Fifty Fifty“ е социален експеримент, провокиран от манията да се трият талончета с надежда да се печелят бързи пари.

Авторката ще представи голямоформатни дигитални принтове на фигури, покрити със скреч поле, поставено на интересни и предизвикателни места. Самите скреч полетата ще бъдат изтрити от присъстващите по време на откриването на изложбата. Ева Тенева-Зайкоф ще предизвика гостите на вернисажа да не открият очакваното, а нещо съвсем друго – текстове, забавни послания, нови изображения и други изненади. Принтове са създадени на база оригинални рисунки с молив, въглен и сух пастел от студентския период на авторката. Върху тях ръчно са колажирани скреч полета, под които се намират различни послания. Силата на  рисунката остава въпреки дистанцията на времето. Новите медии помагат за изразяване на идеята и правят рисунките актуални и днес с друг поглед.

„Отвсякъде ни връхлитат послания за материални придобивки, награди и пари, достатъчно да живеят няколко поколения. Но никой  не ни предлага да спечелим духовен, културен или друг артефакт, който да запълни празнината в душата“, обяснява Ева Тенева-Зайкоф за експозицията си. Изложбата ще предложи едно ново изживяване за зрителя, което „намига с лека ирония към ценностите на нашето общество, към това кое е важно и дали успяхме да минем през културния преход без да си изцапаме ръцете с компромиси.“, допълва авторката.

Изложбата „Скреч Арт“ на Ева Тенева-Зайкоф е в галерия „Сердика“ от 15 януари до 14 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share