В сутрешните часове ще е мъгливо

По-трайни мъгли ще има в Горнотракийската низина и по поречието на река Дунав, където ще е по-студено през деня. Температурите в страната в най-топлите часове около обяд и в ранния следобед ще са между 4 и 9 градуса.

Най-топло ще е в крайния северозапад, в централната част на Предбалкана, в Североизточна България и около Черноморието. Времето в царството на кукерите – Пернишка и Кюстендилска област, ще е тихо, мъгливо до обяд и с температури около 5-6 градуса, в района на Дупница – до 8.

Тихото време е причина за натрупване на замърсители в атмосферата.

Рано тази сутрин 10 от станциите на Изпълнителната агенция по околна среда отчетоха превишени норми на фини прахови частици. Най-тежко се диша в Русе, Видин и Горна Оряховица. Заради мъглите в следващите дни замърсяването ще става все по-осезаемо.

В планините днес ще е сравнително топло за сезона и слънчево. По високото температури около 1 градус, в ниското и курортите – до 5-6 градуса.

Условия за ски спортове ще има във всички големи курорти в Югозападна България. Снежната покривка според Планинската спасителна служба: Витошко лале във Витоша – 100 см, Маркуджиците в Рила – 200 см, Шилигарника в Пирин – 50 см, Студенец в Родопите – около 30 см.

Обширен антициклон ще определя времето на Балканите в следващите дни. Очаква ни тихо време. Дневните температури през седмицата ще вървят надолу и през почивните дни ще са около 3-4 градуса. Сутрините ще са мъгливи, с температурни инверсии и мъгли, които с всеки изминал ден ще се задържат по-дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share