Взрив в жилищен блок във Варна, има пострадали

Огромен взрив разтърси жилищен блок във Варна. На място има пожарни, линейки и полиция.

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал “Владислав Варненчик”. Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива. Три деца на 2, 10 и 17 години и жена първо са настанени в болница с обгазяване, съобщи Нова телевизия. Кметът Иван Портних уточни в ефир, че по-късно в здравно заведение са транспортирани още хора и те са общо 4 деца и 7 възрастни, предаде bTV.

Медици, които помагат на хората, които се извеждат от горящия вход.

В апартамента е живеел около 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, в която бил в конфликт и скоро се разделили.

Това се виждаше рано тази сутрин на мястото на инцидента

Това се виждаше рано тази сутрин на мястото на инцидента. (Кадър от Нова телевизия).

“Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме – целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После дойде пожарната”, сподели един от живеещите в сградата.

“Беше около 4 часа. Един трясък. Светнах лампата. Поглеждам – навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше ужас”, разказа друг от обитателите на жилищния блок.

Евакуацията на хората от блока продължава. На 5-ия етаж има възрастна жена, която не е изведена.

Кметът заяви от мястото на инцидента, че засега няма яснота каква е причината за взрива, но по думите му вероятно не става дума за газова бутилка, тъй като пожарникарите са изнесли цяла такава.

(Очаквайте подробности)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share