Поредицата „Амаркорд“ с кино-литературна изложба

Кино-литературна изложба „Уловеното време или 20 години библиотека „Амаркорд ще отбележи годишнината на легендарната поредица.

„Амаркорд“ се превърна в каталог на едни от най-бляскавите фигури в областта на кинематографията, режисурата и актьорското майсторство. Ингмар Бергман, Андрей Тарковски, Луис Бунюел, Анджей Вайда, Бернардо Бертолучи, Иржи Менцел, Уди Алън, Мартин Скорсезе, Емир Кустурица, Вернер Херцог, Фолкер Шльондорф, Роман Полански, Никита Михалков, Марчело Мастрояни, Ал Пачино и Лив Улман са само част от славните имена, намерили място в авторитетната библиотека „Амаркорд“. Творците, представени в поредицата, имат необятен талант, който се проявява през годините под формата на виртуозни превъплъщения, незабравими образи и смайващи изповеди с изразните средства на киното. Изложбата е поклон пред богатството на техния дух и кураж, пред безсмъртните им усилия да направят света, в който живеем, малко по-уютен и красив.

Изложбата насочва вниманието към важни годишнини –  120 години от рождението на Луис Бунюел; 40 години от премиерата на „Тенекиеният барабан“ на Фолкер Шльондорф; 65-ия рожден ден на Емир Кустурица; 95-ата годишнина от рождението на Марчело Мастрояни. Ще бъдат почетени Анджей Вайда, Мартин Скорсезе и Уди Алън. Ще се отбележи и първото българско издание на книгата „Уловеното време“ на Андрей Тарковски.

Изложбата е от 15 януари до 14 февруари в работни дни от 9 до 18 часа в салона на БНП Париба в София на булевард „Цар Освободител“ 2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share