„Пирогов“: Общо преминавалите през спешното отделение на 31 и 1-ви са 730, от тях 240 са деца

Общо преминавалите през кабинета са 730, от тях 240 са деца. Хоспитализирани са 111 човека,от тях 28 деца. Това каза Д-р Сергей Илиев, дежурен шеф екип на спешния хирургичен кабинет в УМБАЛ „Пирогов“, по време на брифинг.

„Информацията е за дните 31 декември вечерта и 1 януари през деня. Имаме увеличаване на болните в сравнение с миналата година и предишните години, около 20%“, добави д-р Илиев.

„На 31 декември вечерта и 1 януари през деня се увеличава приема на болните и преминалите през Спешно отделение. Това е за сметка на инцидентите, употреба на алкохол, пътнотранспортни произшествия, битови инциденти. 7 пациенти са пострадали от пиратски, които са обработени без хоспитализация. От тях има едно пострадало 3-годишно дете с ушна травма и е прието в Клиника по изгаряния“, посочи специалистът.

“Токсикологично болни от прием на алкохол са преминали 5 момчета и 3 момичета. Те са хоспитализирани като средно се движат между 1.5 – 2 промила алкохол в кръвта. Приети са и доста пациенти с алергии и хранителни натравяния“, каза още той.

„Неврохирургични са приети 80 болни, с черепено-мозъчни травми. Хирургичните 140, като от тях са оперирани 11. През травматологичен кабинет са преминали 250 болни, от тях са оперирани 8 човека. Детско отделение са преминали 150 болни. На 31 декември през нощта е оперирано момче на 11 години с онкологично заболяване. През кардиологично отделение са преминали 17 пациенти, от които 4 са с инфаркт“, обясни д-р Илиев.

„От пътнотранспортното произшествие, което е станало на 31 декември с блъснати 6 човека, в болницата са приети 3 с травми на крайниците, предстои уточняване и лечение“, допълни д-р Сергей Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share