Събраха над £20 000 за бездомна, родила на улица в Кембридж

Събраха над 20 000 паунда за бездомна, родила на улица в Кембридж. Случайни минувачи са помогнали на жената да роди на Бъдни вечер пред “Тринити колидж” – един от най-богатите колежи на университета в Кембридж.

Хората са повикали линейка, която е откарала жената с близнаците до близката болница. Свидетел казва пред “Кембридж нюз”, че жената е родила 11 седмици преждевременно, предаде БНР.

Джес Ейгар, която открила в интернет благотворителна сметка за подпомагане на жената, заяви, че пропастта между бедните и богатите в Кембридж е достигнала невероятни размери. Целта е била да бъдат събрани около 18 500 паунда, но този таван вече е надхвърлен.

“Представете си да раждате на паважа пред един от най-богатите колежи в Кембридж. Независимо дали сме религиозни или не, всеки от нас е запознат с коледната приказка как майка ражда дедето си в бедност, търсейки убежище в обор. Това е реалността за много хора, които живеят днес на улицата”, написа Ейгар в интернет.

По-рано този месец доклад на организацията “Шелтър” разкри, че на всеки 8 минути в Обединеното кралство дете остава бездомно. Най-малко 135 000 души са прекарали Рождество във временни убежища, според доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share