Летище София посрещна 7 000 000-ия пътник

В навечерието на Нова година рекордният 7-милионен пътник за българско летище кацна на летище София.

Щастливка е 22-годишната Вики Алмог, която пристигна с полет на израелската авиокомпания Ел Ал от Тел Авив. Тя беше посрещната по стара българска традиция с хляб и сол под звуците на солисти от Оркестъра за народна музика на БНР с ръководител Димитър Христов и деца от танцов-фолклорен състав.

Ръководството на летище София приветства късметлийката, която получи ваучер за пазаруване в безмитните магазини и комплимент от авиокомпанията.

„Посрещаме 7-милионния пътник! Зад този рекорд се крие много работа на различни служби – летищен оператор, наземно обслужване, Гранична полиция,  Митница, РВД и всички други, които се грижат за комфорта и бързото обслужване на пътниците ни.“, обяви Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД и допълни, че привличането на по-голям пътнически и товарен трафик е една от основните цели на ръководството и за нейното постигане се работи целогодишно.

През тази година от столичното летище се лети до 57 дестинации, обслужвани от 22 авиокомпании. В полетното разписание бяха добавени четири нови маршрута – Щутрагт, Дюселдорф, Марсилия и Ийст Мидландс, а две нови авиокомпании – Юроуингс и Лаудамоушън започнаха редовни полети.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share