Италия узакони домашното отглеждането на канабис

В Италия отглеждането на канабис у дома вече няма да е незаконно, стига да става дума за малко количество за лична употреба, предадоха световните агенции.

Италианският Върховен съд е взел това решение още преди празниците, на 19 декември, но италиански медии констатираха това няколко дни по-късно. Решението на съда бе приветствано от политици от левицата и от популистите от Движение 5 звезди, което е част от управляващата коалиция, но представители на десницата го осъдиха.

“Наркотиците вредят, забравете за тяхното отглеждане или за тяхното купуване”, заяви бившият италиански вицепремиер и вътрешен министър и лидер на крайната десница Матео Салвини. Сенаторът от дясната партия Форца Италия пък каза, че когато десноцентристите дойдат на власт първият закон, който те ще приемат, ще бъде за анулиране на решението на Върховния съд.

Според в. “Кориере дела сера” 6,2 милиона души са потребители на канабис в Италия, като повечето от тях са на възраст между 15 и 34 години. Сред тях мъжете са по-големи ползватели от жените, допълва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share