90% от българите във Великобритания вече имат статут на уседналост

130 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания, което е 90% от пребиваващите, обобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

В последното за тази година правителствено заседание всеки от членовете на кабинета отчете постигнатото в неговия ресор и очерта основните акценти в политиките през 2020 година.
Първият ни дипломат се похвали с новия ресор на Мария Габриел в Европейската комисия, както и с избирането на Кристалина Георгиева за шеф на Международния валутен фонд, които определи като „огромен успех”.

Тя увери още, че страната ни полага всички необходими грижи за българите на Острова във връзка с предстоящия Брекзит.

Веднага след нея премиерът Бойко Борисов даде думата на вицепремиерът Томислав Дончев, който най-напред отчете добрата организация на провелите се през октомври избори за местна власт. „Успяхме да организираме изборите така, че няма съмнение относно тяхната честност, легитимност и демократичност”, категоричен бе Дончев.

Той определи отминаващата 2019 като „поредната година, в която нямаме загубено европейско финансиране”, а като ключов приоритет за следващата определи „процесите на икономическа трансформация”. „Основен акцент трябва да бъдат опитите за повишаване на добавената стойност на всичко, което се произвежда в България”, смята Томислав Дончев. Според него правителството и през следващата година трябва да продължи да извежда образованието като основен приоритет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share